Plannen warmtenet worden doorgezet ondanks gestegen kosten

FLEVOLAND • Di 27 augustus 2024 | 15:17 • Dinsdag 27 augustus 2024 | 15:17

Energiebedrijf Vattenfall gaat door met de plannen voor warmtenetten in Flevoland ondanks de zorgen die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) uit in een recent rapport over de weerstand tegen aardgasvrije wijken.

Een woordvoerder van Vattenfall bevestigt dat het de bestaande concessieafspraken in Lelystad en Almere zal nakomen en stadsverwarming zal aanleggen.

Het PBL-rapport heeft daar volgens de woordvoerder geen invloed op. Het gaat om projecten in Almere Poort en Almere Pampus en bij uitbreiding van de Lelystadse wijk Warande.

Zorgen over kosten
Het rapport benadrukt dat veel Nederlanders weliswaar positief staan tegenover duurzame warmte, maar dat zorgen over kosten en de verdeling daarvan tot grote weerstand kunnen leiden. Vattenfall erkent deze zorgen en geeft aan zich in te zetten voor betaalbare warmtetarieven.

Het bedrijf wil dat de overheid maatregelen neemt om warmtenetten weer rendabel te maken. "Naast het gesprek in Den Haag zetten wij intern in op een kostenbesparingsprogramma om de kosten achter de tarieven omlaag te krijgen", aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel