Na vijf jaar weer een introductieweek voor eerstejaarsstudenten in Almere

ALMERE • Ma 26 augustus 2024 | 17:02 • Maandag 26 augustus 2024 | 17:02

Voor het eerst in vijf jaar is er weer een introductieweek voor eerstejaarsstudenten aan Hogeschool Windesheim in Almere. "Door corona kon het niet doorgaan", zegt Cinzia Cira van Stichting Introductie Almere. Na die tijd lukte het niet om de benodigde vergunningen en geld rond te krijgen.

De Stichting werkte jaren lang samen met Hogeschool Windesheim in Almere en Hogeschool Aeres in Dronten. Er deden jaarlijks zo'n tweehonderd eerstejaarsstudenten mee aan de introductieweek. De samenwerking is voorzichtig weer op gang gekomen. Dat geldt ook voor het aantal aanmeldingen. Dat zijn er deze week 46.

De dag begon voor de eerstejaars bij station Almere Centrum. "Ze gaan toch niet met z'n allen met de fiets de trein in?" Dat zegt een NS medewerkster die de studenten met de fiets aan de hand voor het stationsgebouw ziet staan. Een treinreis stond voor vandaag niet op het programma. Een fietstocht om de stad te verkennen wel.


Kennis maken
Het belangrijkste programmaonderdeel voor de maandag is kennismaken met elkaar. De eerstejaars werden in groepjes verdeeld en moesten als eerste een yell bedenken.

Later deze week worden ze door oudejaars studenten onder meer rondgeleid in het schoolgebouw van Windesheim in Almere en worden meerdere kroegen bezocht.

Van de groep eerstejaarsstudenten komt een groot aantal uit Almere. Voor hun lijkt het een thuiswedstrijd, maar er valt toch een hoop te leren. "Je maakt niet alleen kennis met andere studenten, we leren ook waar we moeten zijn als we vragen hebben", zegt een student.

Kamer gezocht
"Ik heb nog geen kamer kunnen vinden", zegt een jongen uit Nijmegen. Dagelijks moet hij met de trein op en neer.

"Dat is per keer 2,5 uur rijden". Zicht op een kamer zegt hij nog niet te hebben. Mogelijk verandert dat wanneer de studenten deze week studentenhuizen gaan bezoeken. De verwachting is dat er binnenkort kamers vrijkomen.

Voor deze week is er voor alle eerstejaars een slaapplek. Ook al wonen ze in Almere, overnachten kunnen ze in het gebouw van de honkbalvereniging in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel