Voor deze kinderen is dit het laatste jaar van de basisschool: 'Voelt heel raar'

ZEEWOLDE • Ma 26 augustus 2024 | 12:58 • Maandag 26 augustus 2024 | 12:58

Onder luide muziek en een dansoptreden werden de leerlingen van Panta Rhei in Zeewolde feestelijk ontvangen op hun eerste schooldag. Voor de kinderen in groep acht is deze dag extra bijzonder, want het is meteen het startsein voor hun laatste jaar van de lagere school.

Dat het is de eerste schooldag was voor de leerlingen van Panta Rhei was niet te missen in wijk Parkkwartier. Van veraf was de harde muziek voor de ingang van de school, die om acht uur 's ochtends al begon, goed te horen.

Als de leerlingen, en hun ouders, zich voor het schoolgebouw hebben verzameld, kan directeur Jan van Dorsser aan zijn welkomstpraatje beginnen.

"Alle 360 leerlingen zijn er vandaag bij", vertelt Van Dorsser trots. "Er is altijd wel iemand ziek, maar iedereen is er en heeft er zin in."

Laatste eerste dag
Net als de directeur hebben de leerlingen van groep acht zin in het nieuwe schooljaar. "Al had de zomervakantie wel iets langer gemogen", zegt Megan. Voor haar, en de rest van de klas, is dit hun laatste jaar op de lagere school. "Ik vind het spannend, maar ik denk dat het wel goedkomt."

Dit schooljaar heeft juf Rowan Smit de eer om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende stap. Eerder gaf ze les aan dezelfde klas, toen deze nog in groep vijf zat. "Ik kwam vanochtend aan en dacht meteen: ik heb er zin in."

Nieuwe stap
Dat ze na dit schooljaar beginnen aan een nieuw hoofdstuk, is voor Djestin nog onwennig. "Het is raar, maar ook wel weer leuk." Ook klasgenoot Megan heeft zin om straks naar de middelbare school te gaan, al is er één ding waar ze minder zin in heeft: "Je hebt dan helaas wel meer huiswerk."

Net als voor de leerlingen is dit voor juf Rowan een spannend schooljaar. Zo wil ze de kinderen goed voorbereiden op de middelbare school en komt er dit jaar een stuk zelfstandigheid bij kijken. "Je merkt dat ze meer op zichzelf gaan staan, dat ze breder in de wereld gaan staan en ik mag ze daar bij helpen. Dat vind ik een mooie taak."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel