Plaatselijk noodweer in Flevoland: vrouw krijgt in Lidl plafondplaten op haar hoofd

FLEVOLAND • Zo 25 augustus 2024 | 12:46 • Zondag 25 augustus 2024 | 12:46

Heftige onweersbuien hebben zaterdagavond in Flevoland voor beperkte schade gezorgd. Brandweermensen moesten uitrukken voor een tiental meldingen van stormschade en wateroverlast.

Het ging in de meest gevallen om omgewaaide bomen of afgescheurde takken. Een woordvoerder laat weten dat er geen grote incidenten zijn gebeurd, wel kreeg een vrouw in Biddinghuizen plafondplaten op haar hoofd.

Dat gebeurde in de Lidl-supermarkt aan de Verlengde Baan in Biddinghuizen. Enkele plafondplaten kwamen tijdens de onweersbui naar beneden. Een winkelende vrouw kreeg deze op het hoofd maar zij hield hier niets aan over.

Waterschade
De platen zijn vermoedelijk door waterlekkage verzadigd geraakt. De supermarkt had nog meer waterschade, meldt een ooggetuige.

In Biddinghuizen zijn zaterdagavond diverse bomen omgewaaid. Ook kwam de brandweer met een hoogwerker in actie om gevaarlijk hangende takken weg te halen.

Golfbanen dicht
De golfbanen in Dronten zijn door de nasleep van de windstoten (deels) gesloten. Op verschillende banen zijn bomen of takken gewaaid.

Veel zand op ZAND
Vanaf ongeveer 17.00 uur trok een gebied met zware onweersbuien over de provincie. Strandfestival ZAND in Almere kreeg als één van de eerste plekken met het onweer te maken. Festivalbezoekers moesten kortstondig veel regen en rondwaaiend zand trotseren.

Plekken om te schuilen bleken er op het Almeerderstrand nauwelijks te zijn. Door een technische storing werd daarbij het optreden van Claude een kwartier stilgelegd.

Forse windstoten
Iets na 18.00 uur barstte de bui los boven Bataviahaven bij Lelystad. Een flinke wolkbreuk trok daarbij vanaf het Markermeer over de stad. Bij de haven werd een windstoot van bijna honderd kilometer per uur gemeten.

Het KNMI had voor Flevoland slechts code geel afgekondigd. In Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg gold code oranje. In het oostelijke deel van het land kwam dan ook een veelvoud aan hulpvragen bij de hulpdiensten binnen.

KNRM Urk rukt uit
Op het Ketelmeer in de buurt van Schokkerhaven kwam een zeiljachtje in de problemen. Twee boten van de KNRM op Urk rukten tijdens zwaar weer uit om de opvarenden te hulp te schieten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel