Healing Garden Festival: "Zweven doe je maar als je dood bent"

ZEEWOLDE • Za 24 augustus 2024 | 18:56 • Zaterdag 24 augustus 2024 | 18:56

Het hele weekeinde is een deel van het Erkemederstrand in Zeewolde omgetoverd tot een spirituele plek. De tiende editie van het Healing Garden Festival biedt de vijfhonderd dagelijkse bezoekers workshops en activiteiten op het gebied van meditatie, yoga en bewustwording.

"Hier mag je zijn wie je bent", zegt Sarah Schröder, die het festival sinds 2009 organiseert. "Het begon ooit met een hoekje op het festival Mysteryland, daarna werden we zelfstandig en verhuisden we naar deze plek op het strand. Een bijzondere, magische plek, zo vind ik."

Zweven als je dood bent
Op het festival kan jong en oud kennismaken met spiritualiteit in vele facetten. "Je kunt het zo zweverig maken als je zelf wil", vindt Schröder. "In principe hebben we de workshops zo uitgekozen dat je er allerlei praktische dingen leert die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Zweven, zeggen wij altijd, doe je maar als je dood bent."

Een bijzondere workshop is de ‘Boodschap van de paarden’, die gegeven wordt door Sonja Braafhart en Kendres de Vlaeminck. "Een paard is niet alleen een gebruiksvoorwerp waar je op kunt rijden, maar een dier met bewustzijn waar je veel van kunt leren", zo vinden zij. "Wij treden daarbij op als een soort mediators."

Bezoekers kunnen ook zondag vanaf 11 uur nog terecht op het Healing Garden Festival. Ook dan zijn de paarden met hun boodschap aanwezig, maar zijn er ook diverse andere workshops en is er een grote festivalmarkt. Na aanschaf van een dagticket zijn de meeste activiteiten gratis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel