Urker verdachte in Zeeuwse drugslabzaak onverwacht vrijgelaten, rechtbank legt niet uit waarom

URK • Vr 23 augustus 2024 | 10:17 • Vrijdag 23 augustus 2024 | 10:17

Een 32-jarige man uit Urk die in maart werd opgepakt in een drugslab in Zeeland is voorlopig op vrije voeten. De man is nog wel verdachte, maar mag de inhoudelijke behandeling van de strafzaak thuis afwachten. Dat bevestigt de rechtbank Zeeland-West-Brabant, na een bericht in de krant Het Urkerland. Waarom de man tussentijds is vrijgelaten, kan de rechtbank niet vertellen.

De Urker werd eerder veroordeeld voor een aanslag met een vuurwerkbom in zijn woonplaats. Door de explosie in 2019 raakte een woning zwaar beschadigd. De bewoners moesten maanden elders verblijven.

Kort na het uitzitten van de straf voor de vuurwerkbom werd de Urker opnieuw opgepakt in een loods in Zeeland waar een groot drugslab was ingericht. De man zelf beweerde dat hij daar die dag toevallig was om onderhoud te plegen aan motoren en niets met het drugslab te maken had. Maar de rechtbank in Middelburg oordeelde in juni nog dat er tegen de Urker genoeg bewijs was om hem vast te houden.

Wanneer de zaak over het drugslab inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel