Aanvraag om kitesurfen voor Woldstrand toe te staan

ZEEWOLDE • Do 22 augustus 2024 | 12:17 • Donderdag 22 augustus 2024 | 12:17

Kitesurfen bij de stranden van Zeewolde is nu nog verboden maar de gemeente gaat een verzoek indienen bij de provincie om het toe te staan. Uit een recent afgerond onderzoek zou blijken dat de watersporters geen negatieve invloed hebben op de natuur als ze zich houden aan een aantal voorwaarden.

Bij kitesurfen wordt gebruik gemaakt van een grote vlieger, waarbij met een surfplank hoge sprongen gemaakt kunnen worden.

Sportwethouder Steven Scheffer: "Al jaren bestaat de wens bij watersportliefhebbers om te kunnen kitesurfen rondom Zeewolde." Aan de overkant, bij Strand Horst, is kitesurfen togestaan. Maar het Woldstrand ligt in een Natura 2000-gebied met beschermde vogelsoorten. Volgens de gemeente blijkt uit een onderzoek dat kitesurfen niet tot verstoring van de natuur leidt als de watersporters in een afgebakend gebied blijven en alleen kitesurfen van april tot en met september.

De gemeente verwacht dat de provincie de aanvraag in behandeling neemt en dat het proces enkele maanden gaat duren. Behalve een Omgevingsvergunning is er voor het kitesurfen ook een ontheffing nodig van Rijkswaterstaat. Mogelijk dat volgend jaar al kitesurfers terecht kunnen in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel