Woldstrand in beeld als plek voor kitesurfers

ZEEWOLDE • Do 17 november 2022 | 11:14 • Donderdag 17 november 2022 | 11:14

Het Woldstrand in Zeewolde wordt, als het aan het college van B en W ligt, een kitesurfspot. Het is de bedoeling dat kitesurfsers er jaarlijks van april tot en met oktober mogen sporten in de bestaande windsurfzone.

Onder meer de lokale fractie van de ChristenUnie en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) maken zich hard voor een plek voor kitesurfers aan de oostkant van Flevoland. De sporters kunnen nu terecht bij strand Horst, maar bij oostelijke wind is die plek onbruikbaar en onveilig. Aanvankelijk werd gekeken naar de lagune bij het Tulpeiland, maar uit een haalbaarheidsonderzoek bleek dat de surfers een te grote belasting zijn voor dit natuurgebied.

Daarna is bekeken of de bestaande windsurfzone bij het Woldstrand geschikt is, omdat daar al wordt gesurft. Volgens het onderzoek van Bureau Waardenburg blijven de gevolgen van een kitesurfspot voor de natuur daar relatief beperkt als die alleen van april tot en met oktober wordt gebruikt. Daarvoor moet nog wel nader (natuur)onderzoek worden gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel