'Grijperhubs' in Almere om stad schoon te houden

ALMERE • Do 11 april 2024 | 11:00 • Donderdag 11 april 2024 | 11:00

In Almere zullen er binnenkort vijf kastjes met afvalgrijpers en vuilniszakken worden neergezet. De gemeente hoopt dat het door de kastjes makkelijker wordt voor inwoners om hun woonomgeving schoon te houden.

De grijperhubs worden neergezet bij Speelhaven in Almere Haven, Polderpark in Almere Buiten, basisschool de Optimist in Almere Stad, Muzenpark in Almere Stad en Cascadepark in Almere Poort. Deze vijf plekken zijn uitgekozen omdat deze goed toegankelijk zijn voor iedereen. Ook zijn het plekken waar geregeld zwerfafval ligt. De gemeente hoopt daar mede door de kastjes verandering in te zien.

De gemeente gaat na een jaar kijken of de hubs gebruikt worden. Aangezien er budget beschikbaar is gesteld voor een jaar zal daarna bekeken worden of de investering het beoogde resultaat heeft behaald, want het onderhoud kost ook geld.

Dit verhaal is gemaakt door Max Geluk. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel