Staat oorlogsmonument Lelystad 'ronduit schandalig', onkruid groeit vrijuit

LELYSTAD • Zo 18 augustus 2024 | 13:16 • Zondag 18 augustus 2024 | 13:16

Het oorlogsmonument in Lelystad ziet er slecht verzorgd uit. Dat vindt Marianne van de Watering van Mooi Lelystad. Rondom het monument in het Stadspark staat veel onkruid. De politieke partij vindt de situatie 'schandalig' en gaat er vragen over stellen.

"De hele status valt in het niet als je het laat verloederen", vertelt Van de Watering. Zij ging op 15 augustus bij het beeld langs, de dag waarop herdacht wordt dat de oorlog in Nederlands-Indië werd beëindigd. Ze constateerde dat het onderhoud te wensen over liet.

Onkruid
Het is niet de eerste keer dat het onderhoud rondom het beeldhouwwerk achterloopt. Mooi Lelystad constateerde vorig jaar ook al dat er onkruid groeide en stelde er vragen over aan de gemeente.

Als reactie liet de gemeente toen weten dat het onderhoud inderdaad onvoldoende was en ook niet aan de afspraken was voldaan. Een aannemer heeft toen het onkruid verwijderd. Verder zou de gemeente vaker gaan controleren of het onderhoud van het monument daadwerkelijk werd uitgevoerd.

Volgens Van de Watering is de toezegging dat er onderhoud zou plaatsvinden niet nagekomen. "Afspraak is afspraak, helaas is dat niet gebeurd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel