Niet één, maar twee bedrijven gaan deeltaxi Almere rijden

ALMERE • Za 17 augustus 2024 | 10:14 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 10:14

Twee taxibedrijven gaan vanaf 1 oktober de deeltaxi in Almere rijden. De taxi is bedoeld voor 2500 Almeerders die zelf geen vervoer hebben óf kunnen regelen. Zij kunnen straks bij het boeken van hun rit kiezen met wie van de twee willen rijden: bij de huidige vervoerder of een tweede partij.

De afgelopen jaren kwamen er tientallen klachten binnen over één van die twee partijen: de huidige vervoerder Salders. Het bedrijf zou vaak te laat of helemaal niet voor komen rijden. Naar aanleiding van de klachten nam de gemeente Almere een onafhankelijk klachtenbureau in de arm.

Dat zou hebben geleid tot verbetering, zegt een gemeentewoordvoerder. “De prestaties van Salders zijn ruim in orde en daarmee is er geen grond om hen uit te sluiten."

Nieuw vervoerscontract
Omdat het huidige contract tussen de gemeente en de vervoerder afloopt, is de gemeente vorig jaar met een nieuwe aanbesteding begonnen voor het Wmo-vervoer. Ieder Nederlands taxibedrijf kon inschrijven.

Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Inwoners met een Wmo-indicatie kunnen hulp krijgen van de gemeente, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en meedoen aan de samenleving. Zij kunnen in Almere een mobiliteitspasje voor de deeltaxi krijgen. Hierdoor kunnen ze voor gereduceerd tarief reizen.

Uiteindelijk voldeden twee partijen aan de minimumvereisten. Dat gaat onder meer over naleving van de Cao-voorwaarden en het voldoen aan het landelijke kwaliteitskeurmerk TX.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel