Almeerder (33) langer vast in zaak bedreigde Vlaardingse loodgieter

ALMERE • Vr 16 augustus 2024 | 17:19 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 17:19

Een 33-jarige man uit Almere die woensdag werd opgepakt na de vondst van explosieven bij een huis in Vlaardingen mag 14 dagen langer worden vastgehouden. Ook een 16-jarige medeverdachte uit Amsterdam blijft in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam bepaald.

De explosieven werden woensdag gevonden bij de woning van een Vlaardingse loodgieter die geruime tijd doelwit van bedreigingen en aanslagen is geweest. Loodgieter Ron van Uffelen overleed maandag, volgens zijn advocaat door een medische oorzaak.

Wie het op hem had gemunt en met welke reden, is niet bekend. De loodgieter zei zelf ook niet te weten waarom hij steeds doelwit was. Ondanks zijn overlijden werden er bij de woning van zijn gezin in de nacht van dinsdag op woensdag toch weer explosieven neergelegd.

De 33-jarige Almeerder werd kort na de vondst van deze spullen aangehouden op de A4. De Amsterdamse verdachte zat bij hem in de auto.

Nieuwe verdachte opgepakt
In de zaak is volgens het OM vandaag een nieuwe verdachte opgepakt. Deze 19-jarige Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding en zit ook vast.

Om te achterhalen wie de opdrachtgever van de reeks explosies is, looft het Openbaar Ministerie een beloning van €50.000,- uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel