Poolse supermarkt blijft dicht ondanks verplichting van rechter

LELYSTAD • Vr 16 augustus 2024 | 16:35 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 16:35

De deuren van de Poolse supermarkt in de Voorstraat bleven vrijdag gesloten. Eerder deze week bepaalde de rechter dat de eigenaar de winkel moest openen. Als dat niet gebeurt, volgt een dwangsom van duizend euro per dag.

De uitbater van de Poolse supermarkt vertelde in de rechtszaak dat het ondernemen in de Voorstraat flink is tegengevallen. De situatie zou sinds de opening van supermarkt flink achteruit zijn gegaan. Hij sprak over een onveilige situatie rond de winkel.

'Valt best mee'
Voorbijgangers zien de Voorstraat niet als onveilige plek. "Ik heb dat zelf op die manier niet ervaren", vertelt een vrouw op het pleintje voor de winkel. Een meneer beaamt dat. Hij ervaart de situatie niet als onveilig. "Het valt allemaal best mee", vertelt een andere vrouw.

De rechter vindt dat de winkelier onvoldoende heeft aangetoond dat de buurt achteruit is gegaan en daarmee onveiliger is geworden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel