Christelijk festival van start: 'Graceland is het land van genade'

ZEEWOLDE • Vr 16 augustus 2024 | 16:03 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 16:03

Het christelijke festival Graceland op het scoutingterrein van Zeewolde is vrijdag begonnen. Het wordt voor de tiende keer gehouden. Dit jaar is het thema 'Heel de tijd' en legt Graceland de nadruk op hoe alles wat we doen een voortzetting is op wat er al was.

Er zijn optredens, lezingen, kerkdiensten en er is een camping. "We hebben hier vier dagen een groot feest met allerlei inspiratie voor allerlei mensen", vertelt festivaldirecteur Gerda van Veen. "Een heleboel kerken lopen een beetje leeg. Wij zijn hier op zoek naar nieuwe woorden voor christelijke tradities. Dus wij bevinden ons een beetje in de hoek waar we ruimte scheppen voor nieuwe ideeën en nieuwe woorden."

De bezoekers van Graceland zijn divers en van alle leeftijden. Zo zijn er jongeren, gezinnen met kinderen maar ook vijftigers en zestigers.

"Ik vind het een hele fijne plek. Iedereen is open, vrijgevig en gezellig", vertelt een jonge vrouw. "Ik heb het hier al negen jaar heel erg naar mijn zin en kom elk jaar terug."

Een jongen van rond de zestien vertelt:"Het is leuk om hier met leeftijdsgenoten te zijn. Je kan hier op een leuke manier mensen ontmoeten in plaats van de hele tijd los te gaan op Lowlands. De rust hier past meer bij me."

In totaal worden er rond de drieduizend bezoekers verwacht en op zondag is het festival gratis voor iedereen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel