Campings van Lowlands gaan open; drukte op wegen rondom Walibi

BIDDINGHUIZEN • Do 15 augustus 2024 | 9:01 • Donderdag 15 augustus 2024 | 9:01

Het is donderdagochtend een stuk drukker op de wegen rondom Walibi Holland in Biddinghuizen. De 31ste editie van festival Lowlands begint vrijdag. Festivalgangers die op de camping verblijven kunnen daar vanaf donderdagochtend al terecht.

Donderdagochtend om 8.00 uur loopt het al behoorlijk vol op het parkeerterrein van het Walibi-evenemententerrein. Auto's rijden in colonne achter elkaar aan. Het zijn festivalbezoekers die gaan kamperen. Zij bouwen donderdag hun tent op. Dat kan vanaf 9.00 uur, parkeren kan al een uur eerder.

Lees ook: Met deze tips ben je goed voorbereid op Lowlands
Vrijwilligers wijzen bezoekers de weg
Veel festivalgangers komen met de auto. Dat betekent dat het behoorlijk druk kan worden op de wegen rondom het festivalterrein bij Biddinghuizen. Lowlands zet daarom ruim 400 vrijwilligers in die het verkeer gaan begeleiden. Deze vrijwilligers staan langs de toegangswegen en op de parkeerterreinen.

Floor is een van die vrijwilligers. Zij wijst festivalgangers op de juiste route naar de parkeerplaats. "Ik kan dan gratis naar het festival", zegt de vrijwilliger. "Je moet dan wel drie diensten draaien van acht uur, bent het halve festival aan het werk maar hebt wel een gratis kaartje."

'Festivalgangers, volg de gele borden'
Bezoekers die met de auto komen, worden verzocht om de routes te volgen die op de gele borden worden aangegeven. Voor de kampeerders is er een aparte route, datzelfde geldt voor pendelbussen. De gemeente Dronten doet een oproep aan mensen die niet naar het festival gaan om de wegen rondom het evenemententerrein van Lowlands te vermijden.

In totaal worden zo'n 65.000 kampeerders op het festival verwacht. De eerste artiesten op Lowlands spelen vanaf vrijdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel