Niemand vervolgd voor kermisrellen in Emmeloord, het blijft bij bekeuringen

EMMELOORD • Wo 14 augustus 2024 | 12:07 • Woensdag 14 augustus 2024 | 12:07

Er komt geen rechtszaak over de kermisrellen die afgelopen voorjaar in Emmeloord hebben plaatsgevonden. Volgens de politie zijn alle aangiftes beoordeeld en dat heeft niet geleid tot aanhoudingen. Dat betekent dus dat niemand voor de rechter komt voor mishandelingen of vernielingen.

Rond de kermis in Emmeloord was het begin mei een aantal avonden en nachten onrustig. Op donderdag 2 mei zocht een groep van zo'n 100 jongeren de confrontatie met kermismedewerkers en beveiligers.

De politie kreeg versterking van collega's uit de verre omtrek om de gemoederen tot bedaren te brengen. De burgemeester sprak later tegenover de gemeenteraad over 'een voor Emmeloords begrip ongekende verstoring van de openbare orde'.

De twee dagen daarna stopte de kermis uit voorzorg eerder, maar op vrijdagavond kwam het toch weer tot een confrontatie tussen jongeren en kermismedewerkers.

Acht aangiftes onderzocht
Na de rellen in mei kwamen acht aangiftes binnen bij de politie. In zes gevallen gebeurde dat vanwege een mishandeling, in twee gevallen ging het om vernieling. Er waren onder meer kramen en paaltjes vernield. Het opsporingsonderzoek in al deze zaken is volgens de politie nu gestopt.

Tijdens de rellen op 2 mei is wel een aantal bekeuringen uitgeschreven. Hoeveel dat er precies waren, is niet duidelijk. Dat komt doordat ook toegesnelde agenten uit bijvoorbeeld Almere, Harderwijk en Lemmer die avond mensen op de bon slingerden.

Opgepakte verdachte kreeg ook bekeuring
Destijds werd gemeld dat de politie op de avond van de grote onrust één verdachte had opgepakt. Dat gebeurde na de ongeregeldheden, in het centrum van Emmeloord. Volgens de politie werd deze man niet voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden opgepakt, maar voor het bezit van een boksbeugel.

Vanwege dit wapen werd de man meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een bekeuring en mocht vervolgens weer gaan. Ook hij hoeft niet voor de rechter te verschijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel