Opnieuw onrust op kermis Emmeloord: Jongeren vernielen kramen

EMMELOORD • Za 4 mei 2024 | 13:27 • Zaterdag 4 mei 2024 | 13:27

Bij de kermis in Emmeloord was het in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw onrustig. Volgens beveiligers van de kermis gaat het om zo'n 110 jongeren vanuit omliggende delen van Emmeloord die doelbewust spullen van exploitanten vernielden.

De jongeren zouden onder andere stenen hebben gegooid naar de kramen. Daarnaast is er tot diep in de nacht getoeterd bij de bijgelegen standplaats. De beveiliging van de kermis heeft nu eigen honden ingezet om het terrein te beveiligen.

Op sociale media circuleerden verschillende beelden van de onrust.

Even na middennacht in de omgeving van de Lange Nering


Al langer onrustig
In de nacht van donderdag op vrijdag waren er ook al verstoringen op de kermis. De gemeente besloot daarom dat de kermis twee uur eerder dicht zou gaan, om 20:00 uur.

In een verklaring stelt de gemeente dat het donderdagavond al uit de hand liep. De politie meldde toen dat een vechtpartij is voorkomen, maar volgens de gemeente raakten tientallen jongeren toen slaags met elkaar en werden vernielingen gepleegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel