Jacolien (12) uit Urk scoort met haar pokébowlbedrijfje en voorziet een grote toekomst

URK • Zo 11 augustus 2024 | 20:00 • Zondag 11 augustus 2024 | 20:00

"Ik wil later een groot huis, een zwembad en een Lamborghini." De 12-jarige Jacolien Lens uit Urk weet al precies wat ze wil. Maar ze snapt ook dat luxe niet zomaar komt aanwaaien. De bedrijvige tiener is daarom nu al een bedrijfje begonnen. En dat draait opvallend goed.

Jacolien maakt pokébowls. Dit gerecht komt van oorsprong uit Hawaï, en bevat rijst, gesneden groenten en rauwe vis. Wat begon als koken voor de familie, mondde al snel uit in een handeltje.

Veel Urkers bleken geïnteresseerd in de kommetjes met het populaire gerecht en wilden het wel van de jonge ondernemer kopen. Na promotie door de bekende influencer Jelline Brands, nam de bekendheid en animo nog verder toe.

Topdrukte
Bij de laatste bestelling moesten er daarom maar liefst 150 bakjes worden gemaakt. Jacolien kreeg daarvoor hulp van haar vader en moeder.

Haar ouders benadrukken dat het een idee en initiatief van hun dochter is. Van het geld dat ze er tot nu toe mee heeft verdiend, heeft ze al een elektrische fiets kunnen kopen.

Omdat ze tijdens haar vakantie ook nog wel eens met vriendinnen wil spelen of zwemmen, wordt er niet iedere dag gekookt. Eens in de veertien dagen duikt Jacolien de keuken in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel