Huurder van 'explosiehuis' in Harderwijkstraat moet vertrekken

LELYSTAD • Ma 5 augustus 2024 | 16:39 • Maandag 5 augustus 2024 | 16:39

Een huurder van een huis aan de Harderwijkstraat in Lelystad moet de woning binnen veertien dagen verlaten. Ook moet 7000 euro aan achterstallige huur worden betaald. De rechter bepaalde maandag dat de bewoner niet aan zijn huurverplichtingen voldoet. 

Bij het huis was op 2 juni een explosie. De kans op herhaling is groot en er was al overlast, stelt de verhuurder. Ook is de huur tot en met juli nog niet betaald, zei hij. Om die redenen werd de rechter gevraagd om de huurovereenkomst te laten ontbinden. 

Verhuurder heeft geld nodig, wil schade opnemen
Volgens de rechter heeft de verhuurder een zogenoemd 'spoedeisend belang'. Hij komt in de betalingsproblemen als de huurder de achterstallige huur niet betaalt. 

Bij de explosie op 2 juni ontstond schade aan de voordeur, de gevel en voegen van het huis. Ook raakten tegels in de tuin beschadigd. Volgens de verhuurder kwamen voor de explosie al veel klachten over de huurder binnen. Zo zouden tien mensen in het pand hebben gewoond en zou er sprake zijn geweest van geluidsoverlast. Ook zou er een politie-inval zijn gedaan. 

Ook proceskosten betalen én eventuele boete
De rechter vindt de eis van de verhuurder voor ontruiming redelijk. Hij stelt de huurder ernstig tekortgeschoten is. De verhuurder wilde ook de proceskosten vergoed krijgen van de huurder. Daarnaast vroeg hij om een boete van 2000 euro per maand als de huurder niet vertrekt. Ook daarin geeft de rechter hem gelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel