Zwemmers in Wellerwaard kunnen zich nu omkleden zonder pottenkijkers

EMMELOORD • Do 1 augustus 2024 | 21:56 • Donderdag 1 augustus 2024 | 21:56

Wie aan de zuidkant van natuurgebied Wellerwaard in Emmeloord wil zwemmen, kan zich vanaf nu omkleden zonder bekeken te worden. Een omkleedhokje voor zwemmers werd donderdag geplaatst. Daarmee komt een wens in vervulling van een groep mensen die geregeld gebruikmaakt van de zwemplas.

De zwemmers zijn het hele jaar actief in het water van Wellerwaard. Maar zwemmen in de natuurplas bracht wat ongemakken met zich mee; aan de zuidkant van het natuurgebied was geen mogelijkheid om je om te kleden zonder pottenkijkers. Daarom trokken ze bij de plaatselijke politiek aan de bel en kregen gehoor van PU (Politieke Unie) en ChristenUnie-SGP.

Het is niet zo dat er geen omkleedfaciliteit in het gebied is, nuanceerden vier andere fracties in de gemeenteraad van Noordoostpolder. Zij wezen op een omkleedvoorziening ten noorden van de zwemplas. Alleen zijn die faciliteiten vaak niet open en ver lopen voor zwemmers, gaf de PU als weerwoord.

Uiteindelijk ging een nipte meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder akkoord met de omkleedvoorziening. De kosten voor het hokje zijn 6750,- euro. Bovenop dit bedrag komt onderhoud van zo'n 240 euro per jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel