Vuurwerk op Walibi gaat in één keer de lucht in: 'Technische fout zonder gevolgen'

BIDDINGHUIZEN • Do 1 augustus 2024 | 11:32 • Donderdag 1 augustus 2024 | 11:32

Een vuurwerkshow bij Walibi Holland in Biddinghuizen duurde woensdagavond wel heel kort. Bezoekers zagen het vuurwerk binnen 40 seconden de lucht in gaan. Dat had binnen zeven minuten moeten gebeuren maar dit ging mis door een technische fout, zegt Walibi. Volgens een woordvoerder had het incident verder geen gevolgen.

Het kleurrijke vuurwerk knalde de lucht in tijdens LEKKERGAAN. Dat is een zomers evenement op woensdagavonden. Attracties zijn tot in de late avond open, een artiest treedt op en aan het einde is er een vuurwerkshow.

Bekijk hier wat er gebeurde:

Het ging mis toen medewerkers aanpassingen aan de show wilden doen via de pc die het vuurwerk aanstuurde. Op een afgezette plek ging het vuurwerk via een elektronisch ontstekingssysteem de lucht in. Om die reden was de veiligheid zowel voor personeel als bezoekers niet in het geding, aldus de woordvoerder.

Alleen hadden de bezoekers wel een avond die vijf minuten korter duurde, zegt hij. Dat werd vervolgens ook medegedeeld op het podium. "We hebben dit evenement nog drie keer en dan zal er weer een vuurwerkshow zijn. We doen er alles aan om dat wél goed te laten verlopen", laat hij weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel