Vrouw krijgt taakstraf voor veroorzaken woningbrand na gebruik ghb

EMMELOORD • Wo 31 juli 2024 | 22:53 • Woensdag 31 juli 2024 | 22:53

Voor het door onvoorzichtigheid veroorzaken van een woningbrand heeft een vrouw uit Emmeloord een taakstraf van 160 uur gekregen. Die brand werd veroorzaakt, nadat ze onder invloed van ghb, frikandellen wilde bakken in een pannetje vet op haar fornuis. Toen ze het pannetje vervolgens helemaal vergat, vloog het huis in brand.

Het incident gebeurde twee jaar geleden aan de Sont in Emmeloord. Het was nog maar kort geleden dat de kinderen van de vrouw uit huis waren geplaatst, en er waren meer tegenslagen in haar leven, "Het is geen excuus, maar wel een verklaring", verwoorde haar advocaat tijdens de zitting twee weken geleden.

'Ging altijd fout'
De vrouw uit Emmeloord kampte volgens haar raadsvrouw niet met een ghb-verslaving, maar haar dossier laat wel zien dat de politie er twee keer eerder aan te pas moest komen toen ze vloeibare drugs had gebruikt. "Het ging eigenlijk altijd fout als ik ghb gebruikte", verklaarde de vrouw.

Deze keer had haar gebruik grote gevolgen. Na het uitbreken van de brand vond de brandweer de vrouw in de woonkamer vol rook. Ze had geen benul van wat er om haar heen aan de hand was.

Stok achter de deur
Volgens de vrouw heeft ze sindsdien de vloeibare drugs niet meer aangeraakt. "Zij wekte hierin een authentieke indruk", stelt de rechtbank in het vonnis. Ze heeft een goede stok achter de deur om clean te blijven: ze wil een goede moeder voor haar kinderen zijn, die ze inmiddels met regelmaat mag zien.

De officier van justitie eiste de taakstraf waarvan 100 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar en aftrek van twee weken voorarrest. De rechtbank gaat daarin mee maar de straf wordt wel aangepast op wat M. aankan. Ze heeft eerder dit jaar een ernstig auto-ongeluk gehad, waarvan ze nog altijd herstellende is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel