PostNL gaat brievenbussen weghalen in Flevoland

FLEVOLAND • Wo 31 juli 2024 | 15:13 • Woensdag 31 juli 2024 | 15:13

Het aantal brievenbussen in de provincie gaat vanaf oktober omlaag. Dat laat een woordvoerder van PostNL weten. Om hoeveel en welke brievenbussen het gaat, maakt het postbedrijf in augustus bekend. In het hele land wordt zo'n tien procent van de kenmerkende oranje bussen verwijderd.

Het gaat om brievenbussen waar weinig gebruik van wordt gemaakt, en die niet nodig zijn om te voldoen aan wettelijke spreidingseisen. In woonwijken met 5000 inwoners of meer moet er namelijk altijd een brievenbus binnen een straal van één kilometer te vinden zijn.

Brievenbussen in de buurt van ziekenhuizen en zorginstellingen blijven gespaard, zegt de woordvoerder van het postbedrijf.

Stickers
Ergens in augustus stuurt PostNL een brief naar de gemeenten om ze te informeren welke brievenbussen precies worden weggehaald. Er komt dan ook een sticker op die bussen. In oktober zullen ze dan van straat verdwijnen.

De afgelopen weken werd in Noord-Holland, Friesland en Groningen al van zo'n 300 brievenbussen aangekondigd dat ze eind augustus weg worden gehaald. De andere provincies volgen daarna.

Pakketautomaten
Het weghalen van brievenbussen "sluit naadloos aan bij de de behoeften van consumenten die steeds minder brieven en steeds meer pakketten willen versturen", zegt de woordvoerder. Op steeds meer plekken komen dan ook pakketautomaten, waar naast pakketten vaak ook brieven verstuurd kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel