35 mensen willen burgemeester worden van Zeewolde

ZEEWOLDE • Ma 29 juli 2024 | 14:34 • Maandag 29 juli 2024 | 14:34

Op de vacature om burgemeester te worden van Zeewolde hebben 35 personen gereageerd. Dat maakte de provincie maandag bekend.

De huidige burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft aangekondigd dat hij op 15 januari stopt. De provincie schreef daarom een vacature uit voor de zoektocht naar zijn opvolger. Daar kon tot afgelopen vrijdag op worden gereageerd.

De sollicitanten bestaan uit 13 vrouwen en 22 mannen. Volgens de provincie hebben ze verschillende achtergronden, zowel in het openbaar bestuur als bij maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Wat gaat er nu gebeuren?
De komende tijd gaat commissaris van de Koning Arjen Gerritsen gesprekken voeren met de sollicitanten. Daarna zal hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad alle sollicitanten bespreken.

Vervolgens wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de commissie. Die brengt daarvan verslag uit aan de gemeenteraad. Tegelijk draagt ze de raad twee kandidaten voor.

De raad moet uiteindelijk deze aanbeveling vaststellen. Dan wordt ook de naam van de voorkeurskandidaat bekendgemaakt. Uiteindelijk wordt de nieuwe burgemeester van Zeewolde door de koning benoemd. Dat gebeurt voordat de huidige burgemeester stopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel