Meisje (16) overleden na botsing eerder deze week bij Luttelgeest

LUTTELGEEST • Wo 24 juli 2024 | 12:38 • Woensdag 24 juli 2024 | 12:38

Het 16-jarige meisje dat maandagochtend bij Luttelgeest in botsing kwam met een auto en moest worden gereanimeerd, is overleden.

Het gaat om een leerling van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord. De middelbare school heeft ouders in een brief laten weten dat er na de zomervakantie een stilteruimte wordt ingericht op de school waar het meisje kan worden herdacht.

In de brief zegt de school dat haar aanwezigheid, vreugde en energie gemist zullen worden. "Ze was een bijzondere leerling die geliefd was bij haar medeleerlingen, docenten en andere medewerkers binnen de school. Haar nieuwsgierigheid, vriendelijkheid en positieve instelling maakten haar een inspiratie voor velen. We koesteren de mooie herinneringen die met haar hebben gedeeld en zullen haar sprankelende persoonlijkheid nooit vergeten."

Botsing bij Lindeweg
Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur op de Oosterringweg. Het meisje uit Luttelgeest zat op de fiets en kwam in botsing met een auto ter hoogte van de kruising met de Lindeweg. Een traumahelikopter landde vlakbij zodat een arts kon assisteren.

De bestuurder bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel