Recordaantal deelnemers fietsvierdaagse, 'Ik kom altijd nieuwe dingen tegen'

LELYSTAD • Wo 24 juli 2024 | 6:46 • Woensdag 24 juli 2024 | 6:46

Een recordaantal van meer dan honderd personen doet dit jaar mee aan de Avondfietsvierdaagse. Dat blijkt bij de start van het evenement dinsdagavond bij sportpark Schouw in Lelystad.

Deelnemers worden dit jaar voor de vierenveertigste keer door de Toerclub Flevoland meegenomen op een route langs de mooiste plekjes.

"We hebben twee routes: één van vijftien en een van vijfentwintig kilometer", vertelt organisator Wil Dennissen. "De korte route blijft grotendeels binnen de bebouwde kom van Lelystad en de lange doet onder meer een lus door het Natuurpark."

'Veel deelnemers'
Druk is het bij de inschrijving op de Toerclub vlak voor de start. Hoewel een stuk of tachtig deelnemers zich dit jaar voor het eerst ook online hebben aangemeld.

Tel daarbij op de mensen die zich fysiek melden en je komt al ruim boven de honderd aanmeldingen uit, verwacht de organisatie.

Met z'n vrijliggende fietspaden is Lelystad een fietsvriendelijke gemeente. Toch zijn veel Lelystadse fietsers zich nog niet op alle plekjes geweest. "Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen," zegt een mevrouw op een elektrische fiets.

Zelfs een oudere man die al vanaf z'n dertiende in Lelystad woont en al voor de achtste keer meedoet, kent nog lang niet alle mooie routes. "Je komt telkens nieuwe dingen tegen. Het is altijd weer een verrassing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel