Sociale woningbouw en tiny houses op Emmeloordse akker gaan door na oplossing voor zorgboerderij

EMMELOORD • Zo 21 juli 2024 | 11:01 • Zondag 21 juli 2024 | 11:01

De bouw van 40 sociale huurwoningen en de plaatsing van 30 'tiny houses' op een akker aan de Pilotenweg in Emmeloord kan doorgaan. De gemeente Noordoostpolder en de zorgboerderij die de akker op dit moment gebruikt, hebben een overeenkomst gesloten. Een Raad van State-zaak die door zorgboerderij Groeizaam was aangespannen is daarom ingetrokken, meldt de gemeente.

De eigenaren van de zorgboerderij vonden dat ze door de plannen van de gemeente niet meer genoeg ruimte overhielden om met hun cliënten producten te verbouwen. Afgesproken is nu dat Groeizaam een ander stuk grond aan de Pilotenweg koopt. Door die aankoop kan de zorgboerderij haar activiteiten voortzetten.

Statushouders
De sociale huurwoningen en tiny houses die nu bij de volkstuinen aan de Pilotenweg gaan verrijzen zijn deels bedoeld voor statushouders en vluchtelingen, maar ook voor jongeren en inwoners van Noordoostpolder die door omstandigheden snel een woning nodig hebben. De plannen voor de woningen komen van woningcorporatie Mercatus. De gemeenteraad stemde in februari al in met het plan.

Maatschappelijk belang
De gemeente is blij met de overeenkomst. Volgens wethouder Toon van Steen zag Noordoostpolder het maatschappelijk belang van de zorgboerderij ook wel in en heeft de gemeente zich maximaal ingespannen om een ander stuk grond voor Groeizaam te vinden. De gemeente draagt deels bij in de kosten van het gebruiksklaar maken van deze nieuwe kavel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel