Groen licht voor tiny houses langs Pilotenweg in Emmeloord

EMMELOORD • Di 27 februari 2024 | 12:09 • Dinsdag 27 februari 2024 | 12:09

In Emmeloord kunnen 30 tiny houses en 40 woningen voor tijdelijk gebruik worden neergezet. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond besloten. De woningen moeten komen op grond die wordt verhuurd aan zorgboerderij Groeizaam aan de Pilotenweg.

Groeizaam krijgt alternatieve grond aangeboden waarvoor de komende tijd nog met de onderneming wordt gesproken. De gemeente kwam twee jaar geleden met het idee om tiny houses en woningen voor tijdelijk gebruik achter de zorgboerderij te bouwen. Vorig jaar ging het college van B en W van Noordoostpolder akkoord met de plannen.

Het is de bedoeling dat de kleine huisjes, van Tiny Parque BV, als eerste worden gebouwd. Daarna kunnen de tijdelijke woningen van woningcorporatie Mercatus volgen. Die zijn onder meer voor statushouders en inwoners die snel onderdak nodig hebben. 

De plek voor de huizen

Zorgboerderij heeft aanvullende eisen
Groeizaam huurde tot begin dit jaar drie hectare aan gemeentegrond. De huur daarvan is opgezegd. Een deel van de grond is bedoeld voor de tiny houses en de tijdelijke huizen. 

De zorgboerderij krijgt een aangrenzend stuk land van vergelijkbare grootte aangeboden. Over de grond is overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf, de koop vindt plaats als het bestemmingsplan definitief is.

Tegemoetkoming
Wel lopen er nog gesprekken met de zorgboerderij over de nieuwe plek. Zo wil Groeizaam de grond niet afnemen tegen de huidige aangeboden prijs, zegt de gemeente. 

Ook vraagt de zorgboerderij om een erfvergroting en een tegemoetkoming in de kosten voor een betonpad en de overgang naar biologische teelt. Groeizaam wil ook een hogere heg tussen de zorgboerderij en de huizen. Die moet vijf meter hoog worden in plaats van drie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel