Almere krijgt 80 vaste opvangplekken voor minderjarige asielzoekers, vraag is nog waar

ALMERE • Do 18 juli 2024 | 19:30 • Donderdag 18 juli 2024 | 19:30

Almere gaat 80 opvangplekken voor alleenstaande minderjarige asielzoekers realiseren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Er wordt alleen nog gezocht naar een geschikte locatie.

De gemeente moet volgens de Spreidingswet 105 plekken realiseren. Met de 80 nieuwe plaatsen verwacht de gemeente aan die eis te voldoen.

Op dit moment verblijft al een groep minderjarige asielzoekers in het Holiday Inn hotel. Deze groep blijft daar wonen totdat de nieuwe locatie gerealiseerd is.

Daarmee houden de jongeren dezelfde begeleiders en voogden en wil Almere de nodige stabiliteit voor hen creëren.

Blijvende plek
"Almere is een open stad, met een bijna vijftigjarige geschiedenis van het verwelkomen van nieuwe inwoners", zegt wethouder Micha Mos. "In onze stad past dan ook een blijvende plek voor deze kwetsbare doelgroep van 80 alleenstaande minderjarigen."

Maar tegelijkertijd kampt Almere met het grootste lerarentekort van het land. "Dat betekent dat we wel deze minderjarigen kunnen opvangen, maar hen geen onderwijs kunnen bieden", zegt Mos.

"We kiezen er toch voor deze 80 alleenstaande minderjarigen op te vangen, zodat zij in ieder geval een veilige basis krijgen."

Het COA geeft de jongeren taalles zolang dat nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel