Flevolanders mogen meedenken over de toekomst van de landbouw in deze provincie

NOORDOOSTPOLDER • Di 25 juni 2024 | 5:11 • Dinsdag 25 juni 2024 | 5:11

Hoe moet de landbouw er over 20 jaar uitzien? De provincie wil dat graag weten en wil daarom input van iedereen die betrokken is bij de landbouw. Deze weken worden daarom de zogeheten 'landbouwcafés' gehouden in verschillende gemeentes.

Het landbouwcafé streek maandagavond neer in de Aeres MBO in Emmeloord, waar zeventig belangstellenden op af kwamen. Met prikborden en groepsgesprekken konden ideeën worden aangegeven.

"Ik zit in een bodemdalingsgebied en we zijn al sinds 2008 bezig om hiervoor aandacht te vragen", zegt een bezoekster. "Ik hoop dat ik zo een klein steentje kan bijdragen."

Een beleidsmedewerker van de gemeente Noordoostpolder wil ook meedenken over de toekomst van de landbouw. "Ik ben zelf wel geïnteresseerd in biobased economie, om die verder te ontwikkelen. We zitten hier in een gemeente waar er heel veel kansen voor zijn. Ik denk dat daar nog wat winst te halen valt."

Participatie
De provincie wil graag alle bewoners betrekken bij de toekomst van de landbouw. Gedeputeerde Jan Klopman: "We willen inzetten op participatie. Dit is de eerste keer dat we het op deze manier doen. Mensen zijn vooral bezorgd of we nog wel landbouw overhouden en hoe we dat precies gaan invullen."

Op 3 juli is in Dronten een tweede landbouwcafé. Op 8 juli is tot slot Zeewolde aan de beurt. De ideeën gaan dan naar de provincie.

Rond maart 2025 moet de Visie op Landbouw definitief door Provinciale Staten worden vastgesteld. Vorige week kwam gedeputeerde Klopman nog onder vuur te liggen in dezelfde Staten. Hij kreeg het verwijt weinig naar de Staten te luisteren over de totstandkoming van de landbouwvisie.

Lees ook: Gedeputeerde Klopman (BBB) onder druk met motie van treurnis

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel