Na concrete tip gisteren, wordt er ook vandaag weer gezocht naar Marc Jaskulski

DRONTEN • Wo 17 juli 2024 | 10:49 • Woensdag 17 juli 2024 | 10:49

De zoektocht naar de vermiste Marc Jaskulski uit Dronten gaat vandaag weer verder. De man is inmiddels drie maanden vermist. 

Dinsdag werd op de Drontermeerdijk gezocht naar aanleiding van een 'serieuze tip'. Wat die tip is, kan de politie niet zeggen. De actie begon aan het einde van de middag en werd gestaakt toen het te donker werd. 

De politie zoekt vandaag verder, in het gebied tussen de Reevesluis en aanlegplaats De Meerkoet. Een politiehelikopter cirkelde ook boven het gebied.

Ter plaatse lopen agenten in witte pakken rond en anderen dragen een waterdicht pak en laarzen. Dat laatste doet vermoeden dat er vandaag ook in het water wordt gezocht. 

Verdwenen
De Drontenaar is al sinds maandag 15 april spoorloos. Die dag vertrok hij op de fiets vanuit zijn huis aan de Lancasterdreef in Dronten.

De politie vermoedt dat hij richting het Roggebotzand is gegaan, omdat daar het laatste signaal van de Drontenaar werd opgevangen. De dijk is daar vlakbij. 

Dagenlang werd er met onder meer honden, paarden en drones naar de man gezocht. Ook het Veteranen Search Team en de ME hielpen mee. Ook werd er gezocht op het water in Kampen en Dronten, zoals het Reevemeer en het Vossemeer. 

Lees ook: Grootscheeps zoeken naar een vermist persoon, hoe gaat dat in z'n werk?

Urgent
De politie maakt zich grote zorgen om Jaskulski. Het gaat om een urgente vermissing, omdat de man nierpatiënt is en dringend medicijnen nodig heeft. 

De politie houdt rekening met meerdere scenario's. Jaskulski kan onwel zijn geworden omdat hij zijn medicatie nodig had. Ook is een ongeluk mogelijk of een misdrijf.

Date via Grindr
Vorige maand werd duidelijk dat Jaskulski mogelijk een date zou hebben gepland via Grindr, een datingapp voor LHBTI'ers. De Drontenaar zou actief zijn binnen de LHBTI-gemeenschap zonder dat zijn omgeving dit wist. 

Begin deze maand bleek dat er twintig tips waren binnengekomen over de vermissing. De gouden tip zat er nog niet tussen, werd gezegd.

In het tv-programma Opsporing Verzocht is meerdere keren aandacht gevraagd voor de vermissing van Jaskulski. Ook zijn foto's van hem getoond op social media.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel