Onderzoek naar al maanden vermiste Marc na serieuze tip

DRONTEN • Di 16 juli 2024 | 19:58 • Dinsdag 16 juli 2024 | 19:58

De politie heeft dinsdagavond bij de Drontermeerdijk in Dronten gezocht naar de sinds april vermiste Marc Jaskulski. Dat gebeurde na een tip die eerder op de dag binnenkwam. De politie nam de tip over de vermiste Drontenaar dusdanig serieus dat de Forensische Opsporing richting de dijk kwam. De onderzoekers speuren woensdag verder. 

De zoektocht naar de 36-jarige man begon dinsdag aan het einde van de middag, zegt een politiewoordvoerder. Wat voor informatie er binnenkwam, wil zij niet zeggen. Elk stukje groen bij de Drontermeerdijk werd uitgekamd. Ook liep er een politiemedewerker met een hond die de omgeving afstruinde. 

De brandweer is ook aanwezig

De vermiste Jaskulski

De brandweer plaatste een verzorgingsunit. Dat is een voorziening voor een team dat lang op één plek staat. Het is bedoeld voor "langdurig onderzoek", liet een brandweerwoordvoerder weten.

Dinsdagavond werd het onderzoek in de loop van de avond gestaakt omdat het te donker werd. Hoe de zoekactie er woensdag uitziet, is nog niet duidelijk. 

Laatste signaal opgevangen bij Roggebotzand
Jaskulski is vermist sinds maandag 15 april. Die dag vertrok hij op de fiets vanuit zijn huis aan de Lancasterdreef in Dronten, mogelijk in de richting van bosgebied Roggebotzand. In die omgeving werd het laatste signaal van de Drontenaar opgevangen. De Drontermeerdijk ligt vlakbij. 

De politie zocht in het Roggebotzand samen met het Veteranen Search Team, honden, paarden en drones. Ook werd de ME ingeschakeld. Daarnaast werd gespeurd op het water in Kampen en Dronten zoals het Vossemeer en Revemeer. Dat leverde niks op. 

Vorige maand werd duidelijk dat Jaskulski mogelijk een date zou hebben gepland via Grindr, een datingapp voor de LHBTI'ers. De Drontenaar zou actief zijn binnen de LHBTI-gemeenschap zonder dat zijn omgeving dit wist. 

Lees ook: Grootscheeps zoeken naar een vermist persoon, hoe gaat dat in z'n werk?
Twintig tips door alle media-aandacht
Begin deze maand bleek dat er twintig tips waren binnengekomen over de vermissing. De gouden tip zat er nog niet tussen, werd gezegd. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht gevraagd voor de vermissing van Jaskulski. Ook werden foto's van hem getoond op social media.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's. Jaskulski kan onwel zijn geworden omdat hij zijn medicatie nodig had. Ook is een ongeluk mogelijk of een misdrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel