Familie geeft foto van vermiste festivalganger Wildeburg vrij: 'Help ons zoeken'

KRAGGENBURG • Di 16 juli 2024 | 11:18 • Dinsdag 16 juli 2024 | 11:18

De man die afgelopen weekend spoorloos verdween van festival Wildeburg in Kraggenburg, is de 34-jarige Frank Veldman uit Lochem. Zijn familie en de politie hebben foto's van hem gedeeld.

De zoekactie gaat vandaag verder. Het landelijk bekende Veteranen Search Team gaat de omgeving verder uitkammen. 

Dat team is vanochtend vroeg met zeventig leden uitgerukt naar Kraggenburg. Waar en hoe zij precies gaan zoeken, wil een woordvoerder van de organisatie niet vertellen. In algemene zin valt te zeggen dat het team zowel in linie bossen doorzoekt en verschillende drones kan inzetten.

Sonarboot en heli
Maandag heeft de politie al een uitgebreide zoektocht gehouden vanuit de lucht en op het water. Met een sonarboot werden de waterpartijen naast de Mammouthweg gecontroleerd.

Een politieheli en een drone van de brandweer bekeken de omgeving van bovenaf. Het is niet duidelijk wat de rol van de politie vandaag is.

Zoektocht dinsdag

Zoektocht dinsdag

Verwarde indruk
De 34-jarige man uit het Gelderse Lochem vertrok in de nacht van zaterdag op zondag van het festivalterrein. Hij zou een verwarde indruk hebben gemaakt.

Hij is nog bij zijn auto op het parkeerterrein geweest, want daar in de buurt zijn de schoenen van de Lochemer teruggevonden.

Zondagmiddag werd zijn afwezigheid op het festival opgemerkt. In de nacht daarop begon de grote zoekactie van de politie. 

Wordt zoekgebied uitgebreid?
Op dit moment kijkt de politie of het zoekgebied moet worden uitgebreid. De hulpdiensten concentreerden zich maandag vooral op de directe omgeving van het festival.

De 34-jarige man is ongeveer 1,80 meter lang. Hij droeg op het moment van zijn verdwijning een blauwe spijkerbroek, een zwart shirt en had dus zijn schoenen uitgetrokken. Hij heeft kort donker haar en een lichte huidskleur. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel