Festivalganger Frank Veldman (34) dood gevonden in buitengebied Ens

ENS • Wo 17 juli 2024 | 20:18 • Woensdag 17 juli 2024 | 20:18

De overleden persoon die woensdagmiddag is aangetroffen in het buitengebied van Ens is de vermiste Frank Veldman uit het Gelderse Lochem. Dat bevestigt de politie. Na onderzoek sluit de politie een misdrijf uit.

De 34-jarige Veldman werd rond 14.00 uur gevonden op een akker aan de Zwartemeerweg. Dat was op tien kilometer afstand van het festivalterrein van Wildeburg in Kraggenburg waar de Lochemer zaterdag voor het laatst was gezien.

De Forensische Opsporing kwam naar de Zwartemeerweg. Rond 20.00 uur liet de politie weten dat de overleden persoon Frank Veldman is. Een woordvoerder doet geen verdere uitspraken over wat er met Veldman gebeurd kan zijn en hoe hij aan de Zwartemeerweg terecht is gekomen.

Veldman verliet Wildeburg in verwarde toestand
De Lochemer verliet in de nacht van zaterdag op zondag het festivalterrein van Wildeburg. Hij zou een verwarde indruk hebben gemaakt. Veldman lijkt nog bij zijn auto te zijn geweest. Bij het voertuig werden zijn schoenen gevonden.

In de directe omgeving van het feestterrein is de afgelopen dagen uitgebreid naar de vermiste festivalganger gezocht. Veldman werd woensdagmiddag niet door de politie gevonden. Een politiewoordvoerder wil niet zeggen wie hem dan wel heeft aangetroffen.

Wildeburg: 'Verdrietig en diep geraakt'
De organisatie van festival Wildeburg laat weten "diep geraakt en intens verdrietig" te zijn door de dood van Veldman. "Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden", valt te lezen op de Facebookpagina van het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel