Speelgoedbank Dronten krijgt twee nieuwe locaties: "Elk kind verdient een cadeautje"

DRONTEN • Ma 15 juli 2024 | 18:55 • Maandag 15 juli 2024 | 18:55

Elk kind verdient een cadeautje. Dat vindt voorzitter Esther Boers van de Speelgoedbank Dronten. Om dat mogelijk te maken, opent de speelgoedbank twee extra locaties: in Biddinghuizen en in Swifterbant. Vanaf oktober kan daar door kinderen tot dertien jaar speelgoed worden opgehaald.

Het is niet voor ieder kind vanzelfsprekend om cadeautjes te krijgen of te kopen. Daarom zetten ze zich bij Speelgoedbank Dronten in om ieder kind blij te maken met een cadeautje. Zij verzamelen speelgoed dat wordt gedoneerd.

Doel
Ruim tien jaar geleden begonnen ze de 'winkel' in Dronten. Esther Boers besefte dat niet ieder kind of ouder de mogelijkheid heeft om naar Dronten te komen. Het doel was daarom om te zorgen dat in alle dorpen van de gemeente Dronten een speelgoedbank komt.

Esther Boers

Kinderen mogen twaalf keer per jaar een cadeautje uitkiezen of weggeven voor een kinderfeestje. "Ben je ermee uitgespeeld? Dan ontvangen we het met alle liefde terug", zegt voorzitter Boers. Het speelgoed moet wel compleet en schoon zijn.

Uitdaging
Speelgoed verzamelen voor kinderen tussen de acht en dertien jaar is volgens Boers een uitdaging. Kinderen in die leeftijdscategorie worden blij van knutselen en lego, maar lego komt bijvoorbeeld weinig binnen.

De Speelgoedbank Dronten is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoren. De nieuwe locaties zijn ook gesponsord.

De vestiging in Biddinghuizen opent op dinsdag 8 oktober en zal elke tweede dinsdag van de maand geopend zijn. De locatie in Swifterbant gaat op 17 oktober open en zal iedere derde donderdag van de maand open zijn. beide locaties zijn van 14.30 uur tot 16.00 uur geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel