Festivalbezoeker (34) uit Lochem spoorloos na verlaten Wildeburg-terrein: uitgebreide zoektocht

KRAGGENBURG • Ma 15 juli 2024 | 7:47 • Maandag 15 juli 2024 | 7:47

De politie is vanaf de nacht van zondag op maandag op zoek naar een vermiste man in de omgeving van festival Wildeburg in Kraggenburg. Het gaat om een 34-jarige man uit Lochem (Gelderland).

Het festivalterrein en de directe omgeving zijn maandag grondig doorzocht. Daarbij zijn onder meer politiehonden, een droneteam van de brandweer en een politiehelikopter ingezet.

In de middag werd met een sonarbootje van de politie ook gezocht in de tochten en sloten rond de Mammouthweg. Daar waren de tijdelijke parkeerterreinen van het festival ingericht.

Update 16 juli: Zoekactie naar vermiste festivalganger gaat verder, team gaat omgeving uitkammen

Schoenen gevonden
De auto van de vermiste man stond nog als laatste op het terrein, maar die is maandagmiddag weggehaald. Vlakbij het voertuig zijn schoenen van de vermiste man gevonden.

Aan het eind van de middag is een politiehelikopter ingezet. Dat gebeurde ook al in de vroege ochtend. De heli cirkelde toen boven de toegangsweg tot het terrein aan de Leemringweg.

Verward
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man het festivalterrein in de nacht van zaterdag op zondag in verwarde toestand verlaten. De melding van de vermissing van de Lochemer kwam zondagmiddag binnen bij de politie.

De 34-jarige man is ongeveer 1,80 meter lang. Hij draagt een blauwe spijkerbroek, een zwart shirt en is waarschijnlijk blootsvoets. Hij heeft kort donker haar en een lichte huidskleur.

Wildeburg
Festival Wildeburg is een muziekfestival dat vanaf vrijdag tot en met zondag werd gehouden. Het had dit jaar veel last van de veelvuldige regenbuien. Daardoor veranderden het terrein en de camping op veel plekken in een grote modderpoel.

Veel bezoekers hebben zondagnacht nog op de camping geslapen. De zoektocht naar de vermiste Lochemer vond dan ook plaats terwijl de laatste festivalgangers naar huis vertrokken.

Politie Noordoostpolder/Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel