Tarieven waterschap stijgen weer

FLEVOLAND • Za 13 juli 2024 | 10:00 • Zaterdag 13 juli 2024 | 10:00

De tarieven van het waterschap gaan in 2025 tussen de 8 en 10 procent omhoog. "Het waterschap heeft een financieel gezonde uitgangspositie en wil deze ook op langere termijn behouden", zo staat in de kadernota 2025-2029. Die wordt dinsdag besproken.

Oorzaak van de stijging is dat het waterschap de komende jaren grote projecten gaat uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een nieuwe zuiveringsinstallatie in Almere en een flink stuk dijkversterking. De projecten brengen risico's met zich mee. Het waterschap wil voldoende geld in kas hebben om tegenvallers op te vangen. Tevens wordt er geïnvesteerd in de organisatie. "Zuiderzeeland wil een vitale en veerkrachtige organisatie die met de toekomstige veranderingen en opgaven mee kan gaan. Dit is een extra grote uitdaging gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt."

Hoeveel precies de tarieven echt gaan stijgen, wordt pas in het najaar besloten. Overigens heeft het waterschap vorig jaar al aangekondigd dat de tarieven meer dan het inflatiepercentage omhoog zullen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel