Oeps! 1.500 huishoudens zonder warm water en Vattenfall was vergeten dat te melden

LELYSTAD • Do 11 juli 2024 | 13:39 • Donderdag 11 juli 2024 | 13:39

Zo'n 1.500 huishoudens in de Landstrekenwijk in Lelystad zitten sinds donderdagochtend zonder warm water en verwarming. Dat meldt Vattenfall. De energieleverancier vervangt een leiding naar het warmtestation, maar is vergeten een brief te versturen en tot overmaat van ramp gaan de werkzaamheden langer duren dan gepland.

Vattenfall voert de geplande werkzaamheden nu uit omdat de warmtevraag op dit moment laag is. Toen werd opgemerkt dat bewoners van de wijk geen brief hadden gekregen, was de leiding al verwijderd, zegt een woordvoerder.

Zo reageerden bewoners van de Landstrekenwijk

In avond klaar
De klus begon om 09:00 uur. Vattenfall zegt nu dat de werkzaamheden rond middernacht klaar zijn. Eerder was de verwachting dat dit mogelijk al rond 18:00 uur zou zijn, later werd 21:00 uur genoemd. Volgens de woordvoerder heeft dat te maken met problemen met het laswerk bij het warmteoverdrachtstation. Die zouden niet goed genoeg zijn. Het bedrijf gaat ervan uit dat niemand vrijdagochtend koud hoeft te douchen. Vattenfall noemt de situatie voor de wijkbewoners heel vervelend.

In totaal worden 4.900 huishoudens in Lelystad voorzien van stadsverwarming van Vattenfall.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel