Vol plein ziet Oranje verliezen tegen Engeland, 'Die penalty was onnodig'

EMMELOORD • Wo 10 juli 2024 | 23:01 • Woensdag 10 juli 2024 | 23:01

Groot verdriet op het plein De Deel in Emmeloord nadat de halve finale tussen Nederland en Engeland in het voordeel van de Engelsen werd beslecht. Restaurant 't Voorhuys organiseerde een voetbalkijkavond op De Deel met een groot scherm, dj en een buitenbar. Honderden oranjefans kwamen op het evenement af.

Vooraf liepen de voorspellingen over de uitslag uiteen van 4-0 tot 2-1 winst voor Nederland. Niemand zag op voorhand Engeland winnen.

Oranje komt vroeg op voorsprong
Oranje kwam al in de zevende minuut op voorsprong dankzij een strak schot van Xavi Simons. Engeland mocht tien minuten later een strafschop nemen omdat Denzel Dumfries zijn been te hoog had in een duel met Harry Kane en de scheidsrechter vond dat gevaarlijk spel. Kane schoot de penalty fraai in de linkerhoek. Engeland is in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij.

In Emmeloord vinden de kijkers de wedstrijd bloedspannend. Het spel is matig, maar het vertrouwen is er nog altijd. "Die penalty was onnodig, maar we gaan ze klaren", zegt een jongen met een oranje bril op.

Nederland beter na de rust, maar wint niet
Na de rust zitten de spelers van Ronald Koeman duidelijk beter in de wedstrijd. Maar echt uitgesproken kansen over en weer zijn er niet. Tot de 79ste minuut als Engeland scoort, maar daar ging een buitenspelsituatie aan vooraf en de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

Vlak voor het einde van de tweede helft scoort Engeland via Ollie Watkins alsnog en gaat Oranje naar huis. De teleurstelling op De Deel is groot: "Wat een kutwedstrijd", roept iemand: "Op het laatste moment moet je natuurlijk de bus parkeren. Dat doen ze niet en dan krijg je de deksel op de neus. Helemaal verneukt."

Twee kinderen zeggen eerlijk wat ze ervan vinden: "We hadden best wel wat kansen, maar het was een terechte overwinning. Jammer dat die laatste bal er in ging."

Zondag is de finale en is Spanje de tegenstander van Engeland. Die wedstrijd begint om 21:00 uur.