Almeerder betrokken bij 'Achterhoekse drugsbende', rechter legt celstraf op

ALMERE • Do 4 juli 2024 | 18:30 • Donderdag 4 juli 2024 | 18:30

Een 59-jarige man uit Almere moet vijf jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij de productie en handel in synthetische drugs. Volgens de rechtbank in Arnhem gaat het om forse hoeveelheden. De Almeerder was actief in een drugsbende uit de Achterhoek.

De Almeerder was vooral betrokken bij het leveren van de grondstoffen en de chemicaliën, volgens de rechter. Ook had hij een vuurwapen en munitie voorhanden. Voor witwassen en het bezitten van kilo's vermoedelijke drugs is hij vrijgesproken.

De rechter linkt de Almeerder aan drugslocaties in Didam, Doetinchem en ook Kortemark in België. Op die locaties werd onder meer MDMA en amfetamine gemaakt.

Versleutelde berichten
In het onderzoek naar de drugsorganisatie speelde communicatie via versleutelde berichten een rol. De informatie die uit die berichten kwam was de aanleiding voor de politie om op 3 februari 2023 een inval te doen in verschillende woningen, een bedrijfspand en productielocaties.

Zes mannen
Naast de Almeerder zijn nog zes andere mannen veroordeeld. Zij komen voornamelijk uit de Achterhoek en krijgen allemaal celstraffen.

Het Openbaar Ministerie wil ook nog het geld dat een aantal mannen zou hebben verdiend met de drugshandel op hun verhalen. Die zaak wordt later behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel