Boulevard-presentator gaat Regio Songfestival ook presenteren, Flevolandse deelnemer nog onbekend

FLEVOLAND • Do 4 juli 2024 | 14:28 • Donderdag 4 juli 2024 | 14:28

Tijdens de landelijke finale van het Regio Songfestival in Maastricht verzorgen Lex Uiting, Yaël Camille Weijenberg en Riël Linssen de presentatie. Lex Uiting is een Limburgse zanger en bekend als presentator van RTL Boulevard.

Weijenberg is werkzaam als social media- en radiopresentatrice bij de regionale omroep L1. Linssen is actief als social mediaverslaggever bij dezelfde omroep. Uiting verheugt zich op deze tweede editie: "Het Regio Songfestival laat de veelkleurigheid van ons kleine kikkerlandje zien. Ik heb heel veel zin om al dat ontluikend regionaal talent een podium te bieden op weg naar een internationale doorbraak en een roemruchte carrière."

Riël en Yaël

Yaël Camille ziet het Regio Songfestival als een manier van mogen zijn wie je bent: "In een wereld die in de fik staat, hebben wij de vrijheid om te kiezen voor verbinding. Het groots vieren van ieders stem. Letterlijk en figuurlijk. Het Regio Songfestival is echt een hell yes voor talent uit de regio dat klaar is om het podium te bestormen. Zin in!"

Kandidaat uit de regio
Voor het Regio Songfestival vaardigt elke regionale omroep een kandidaat af. De Flevolandse kandidaat is nog niet bekend, de inschrijvingen zijn inmiddels wel gesloten. De show wordt op zaterdagavond 9 november vanaf 20:30 uur live uitgezonden via de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Vorig jaar deed Abtin Salem uit Dronten mee met het evenement namens Flevoland. Hij werd negende. Emmy Ackermans uit Limburg won het festival, daarom organiseert de regionale omroep van die provincie dit jaar het liedjesfestijn. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de finale plaatsvindt in Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel