Man valt op door rijgedrag, negeert stopteken en blijkt auto vol smokkelwaar te hebben

RUTTEN • Wo 3 juli 2024 | 11:02 • Woensdag 3 juli 2024 | 11:02

De politie in Noordoostpolder heeft afgelopen nacht een automobilist betrapt met een auto vol smokkelwaar. Dat gebeurde nadat agenten de man opvallend rijgedrag zagen vertonen op de A6 tussen Emmeloord en Lemmer.

De man reed erg langzaam op de snelweg. Bij een korte check in de politiesystemen zagen de agenten dat de eigenaar van de auto geen geldig rijbewijs meer had. Daarom wilden zij de automobilist aan de kant zetten voor een controle van zijn papieren.

Bij de afslag Lemmer bleek het stopteken niet heel effectief, schrijft de politie op Instagram: "De bestuurder begreep het volgteken kennelijk niet want volgen deed hij niet. Na wat overtuigingskracht hebben wij het voertuig toch aan de kant kunnen zetten."

Kostbare lading
De aarzeling van de automobilist bleek toen niet alleen te maken te hebben met de afwezigheid van een geldig rijbewijs. De man zal hoogstwaarschijnlijk een stuk zenuwachtiger zijn geworden door de kostbare lading die hij vervoerde.

De bestuurder bleek namelijk tien dozen en vuilniszakken met in totaal 350 sloffen sigaretten bij zich te hebben. De politie heeft de tienduizenden sigaretten overgedragen aan de douane. Die buigt zich nog over een boete voor de smokkel. Als je reist binnen Europa mag je maximaal achthonderd sigaretten bij je hebben dan wel meenemen uit een ander land.

De man heeft al wel een boete gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en eentje voor het negeren van een politiestopteken. De politie wil vanwege privacyoverwegingen niet vertellen waar de automobilist vandaan komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel