Omwonenden na ongeluk met scootmobieler: 'Een levensgevaarlijk kruispunt'

LELYSTAD • Do 27 juni 2024 | 6:22 • Donderdag 27 juni 2024 | 6:22

Omwonenden van de kruising in Lelystad waar dinsdag een ernstig verkeersongeluk plaatsvond, willen maatregelen van de gemeente. Bij een aanrijding met een bestelbus raakte een man op een scootmobiel zwaargewond.

Het ging mis op de Schoener 40, waar de weg een fietspad kruist. Fietsers moeten daar voorrang krijgen van automobilisten. "Levensgevaarlijk, echt levensgevaarlijk", typeert een vrouw het kruispunt." Een fietser noemt de automobilisten allemaal hardrijders. "Ze weten dat er verkeer langskomt, maar negentig procent scheurt hier zeventig."

Volgens buurtbewoners zijn er al jaren incidenten op de kruising. "Af en toe hoor je 'boem' en dan is er weer wat gebeurd. Meestal loopt het met een sisser af." Maar dus niet altijd. De man op de scootmobiel is dinsdag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij er nu aan toe is.

Onoverzichtelijke kruising
"Je ziet elkaar ook niet als je de hoek om komt", zegt een buurvrouw, doelend op de hoge begroeiing van bomen en planten vlakbij de kruising.

Een man die met zijn zoontje langsloopt, herkent dat: "Het blokkeert gewoon het zicht van voetgangers, fietsers en automobilisten. En dat gaat het gewoon fout."

Jaren klagen
Bewoners zeggen dat ze al jaren klagen bij de gemeente, maar die zou niks hebben gedaan. De onoverzichtelijke kruising is ze een doorn in het oog.

"Er zouden meer drempels moeten zijn, die auto's afremmen. Zodat ze niet met 60, 70 kilometer per uur door kunnen rammen." Ook zijn er voorstellen voor bolle verkeersspiegels en eventueel een verkeerslicht.

Gemeente Lelystad gaat na of er meldingen over dit kruispunt zijn binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel