Uitbater horecapaviljoen stopt er na twee jaar mee

EMMELOORD • Ma 10 juli 2023 | 15:03 • Maandag 10 juli 2023 | 15:03

Na twee jaar open te zijn geweest, stopt de uitbater van het horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord ermee. Het Grand Café en restaurant De Lachende Koe zijn verkocht aan horecafamilie Huizinga uit Friesland, die daar sinds deze maand de scepter zwaait. De nieuwe eigenaren willen het concept niet meteen veranderen, maar willen de nadruk wel meer leggen op het serveren van cocktails.

Het horecapaviljoen heeft ondanks het korte bestaan al een roerige geschiedenis achter de rug. De realisatie van het pand liep vertraging op, bouwers en horecaondernemers haakten af en toen het klaar was heerste er corona wat het ondernemen bemoeilijkte.

Toch sprong uitbater Angela Verbaarschot in het avontuur. Volgens haar compagnon Erik de Haan draaien de twee horecagelegenheden, ondanks de coronabeperkingen van het begin, goed. Dat ze ermee stoppen heeft volgens hem dan ook niets te maken met problemen of tegenslagen. De ondernemers willen verder met andere projecten in andere plaatsen.

De vorige en huidige uitbaters zijn overigens slechts deels eigenaar van het horecapaviljoen. Zij bezitten de inrichting van het pand en het meubilair. Het paviljoen zelf is gebouwd door Evertsen Bouw uit Zwolle waarna het in handen kwam van eigenaar Bas Vanhijfte. De uitbaters betalen huur aan deze eigenaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel