Eerste Keti Koti-viering in Lelystad: 'Laten we er een mooi verbindend feest van maken'

LELYSTAD • Do 29 juni 2023 | 16:54 • Donderdag 29 juni 2023 | 16:54

In Lelystad is zaterdag voor het eerst een Keti Koti-viering. De viering begint met een kerkdienst en daarna wordt er een optocht gehouden in traditionele klederdracht. Verder wordt er gezamenlijk gekeken naar de Keti Koti-herdenking in Amsterdam.

De viering is voor iedereen zegt Jeanette Eken van de organisatie: "Ik probeer te bundelen. We kunnen het verleden niet veranderen. We moeten niet wijzen met vingers. Laten we er een mooi verbindend feest van maken." De viering wordt georganiseerd door Lelystad Verbindt. Dat is een projectgroep die Lelystad meer met elkaar wil verbinden.

De kerkdienst is om 10:00 uur in de Ontmoetingskerk en wordt georganiseerd door het Platform Lelystadse kerken. De optocht, die om 12:00 uur begint, gaat van de Ontmoetingskerk naar naar Wijkcentrum Zuiderzee. Daar volgt een toespraak van wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra en is er een programma met veel acts en ruimte om met elkaar te eten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel