Bankstellen en kinderwagens voor de deur: Almeerse is klaar met afvaldumpers

ALMERE • Vr 28 juni 2024 | 9:45 • Vrijdag 28 juni 2024 | 9:45

In de Almeerse Muziekwijk heeft Meerke Werter een weids uitzicht over de buurt, maar ze is vooral druk met wat er voor de deur gebeurt. Haar woning staat pal tegenover afvalcontainers, die een populaire afvaldumpplek blijken te zijn. Steeds vaker schreeuwt ze vanaf haar balkon naar de mensen die van alles achterlaten in de hoop dat zij de troep weer meenemen. "Je ziet de gekste dingen. Zelfs bedrijven laten hier met busjes hun afval achter."

"Ze komen met de kofferbak vol, de achterbank vol; het is verschrikkelijk", vertelt Meerke. De problemen met afvaldumpers spelen al sinds de containers er zijn, maar het wordt volgens de Almeerse alleen maar erger. "Ze komen ook steeds vaker in de nacht."

"Er liggen hele bankstellen, kleden en kinderwagens", vertelt Meerke. Als zij of haar buren een melding maken bij de gemeente, komen ze het weghalen. "Ze zijn nu net geweest, maar vanavond ligt het weer vol hier. De wagens rijden er echt extra voor, maar dat kost dan natuurlijk ook extra geld."

Grote mond
Daarom roept Meerke de afvaldumpers, maar eigenlijk alle Almeerders op: breng je grofvuil naar de stort. "Dat is gratis en wij willen het niet voor de deur."

"Ik schreeuw naar ze vanaf mijn balkon", vertelt Meerke, "Maar ik krijg alleen maar een grote mond. Wat moet je ermee?" Ze zou willen dat mensen dat mensen meer nadenken over wat ze doen met hun afval. "Je kan de gemeente wel de schuld geven, maar dat heeft helemaal geen zin. Mensen moeten hun afval goed scheiden."

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel