Nieuw complex opgeleverd in Almere waar senioren zelfstandig kunnen wonen

ALMERE • Di 25 juni 2024 | 15:04 • Dinsdag 25 juni 2024 | 15:04

De eerste bewoners van het nieuwe wooncomplex Leeghwaterhof in de Almeerse Waterwijk kregen dinsdagochtend de sleutel van hun seniorenwoning. Het idee is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Doordat ouderen dichter bij elkaar wonen, hoopt woningcorporatie de Alliantie dat ouderen elkaar makkelijker treffen en zich verbonden voelen.

De appartementen in Leeghwaterhof zijn speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder uit de Waterwijk. De gemeente Almere heeft besloten dat zij voorrang krijgen bij het toewijzen van de woningen.

Bewoners organiseren zelf activiteiten
Het gebouw heeft een gemeenschappelijke ruimte en een terras waar activiteiten en bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Deze ruimte is bedoeld voor zowel de bewoners van Leeghwaterhof als voor mensen uit de buurt.

De bedoeling is dat bewoners zelf activiteiten organiseren en bijwonen, met ondersteuning van een professional van welzijnsorganisatie De Schoor. "Een opbouwwerker van De Schoor is 20 uur in de week aanwezig en gaat samen met de bewoners een verdere invulling geven aan het programma voor de ontmoetingsruimte."


Gemeenschap vormen
Regiodirecteur Koen Westhoff van de Alliantie hoopt op deze manier onderling contact tussen de bewoners te stimuleren: "Blijvend contact met elkaar houden is een grote opgave voor ouderen. We denken dat dit bijdraagt aan gemeenschapsgevoel. Wij hopen dat het enthousiasmeert en helpt als de bewoners met elkaar een gemeenschap vormen."

Één van de bewoners die dinsdag de sleutel van zijn nieuwe woning kreeg, is meneer Weema. "Ik kijk echt uit naar een nieuwe start in Leeghwaterhof. Het idee dat er activiteiten worden georganiseerd en dat ik contact kan leggen met andere bewoners, vind ik fijn", vertelt hij.

Lees ook: Plan seniorenwoningen zorgt voor opschudding

Zelfstandig wonen
Leeghwaterhof bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een fietsenberging en een tuin. Beide gebouwen hebben een lift. De woningen zijn niet speciaal aangepast voor zorg. Het is de bedoeling dat bewoners hier zelfstandig kunnen wonen.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel