Eerste editie van Almere Speelt smaakt naar meer: 'Leuk voor jong en oud'

ALMERE • Zo 30 juni 2024 | 15:35 • Zondag 30 juni 2024 | 15:35

Almere Speelt, zo heet een nieuw, gratis festival op het Almeerderstrand. Culturele organisaties organiseerden het zaterdag samen, op verzoek van de gemeente die het gebied onder de aandacht wil brengen. Het festival trok, mede door het mooie weer, flink wat publiek.

"Het lijkt een beetje op de Parade", meende de drummer van het FlevoEnsemble, één van de muziekgezelschappen die optrad in een muziektent op het strand. "Er zijn veel kleine acts en optredens, en alles loopt door elkaar."

IJs en bier
Ook de Almeerse zanger Mits Mitchell trad op en was enthousiast. "Je ziet jong en oud en alles daartussenin. De één zit aan een ijsje, de ander aan een biertje. Een festival met van alles wat." Van klassieke muziek via jazz tot rock, van kindertheater tot dans, het festival bood de hele dag een grote variëteit aan korte acts en optredens.

"De gezamenlijk Almeerse culturele organisaties hebben dit op vrijwillige basis georganiseerd", legt Britt Verstegen uit. In het dagelijks leven is zij zakelijk leider van gezelschap Gouden Haas, voor deze gelegenheid één van de festivalorganisatoren. "Voor het festival leverde de gemeente budget, voor de optredens en alle techniek."

Samen doen
De samenwerking is goed bevallen. "Het is versterkend geweest voor de sector", vindt Verstegen. "En dat is belangrijk. Want willen we hier in Almere op cultureel gebied iets voor elkaar krijgen, dan moeten we het echt samen doen." Dat kan in ieder geval volgend jaar weer tijdens de voorbereidingen van de tweede editie van Almere Speelt. "De gemeente heeft ons toegezegd dat dit een jaarlijks festival gaat worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel