Zuiderzeewijk en wijk ZuiderC: verwarring om bijna gelijke namen

LELYSTAD • Wo 19 juni 2024 | 9:47 • Woensdag 19 juni 2024 | 9:47

Je spelt de namen net anders maar als je ze uitspreekt, lijken ze wel heel erg op elkaar: de Zuiderzeewijk en de wijk ZuiderC. De eerste is een bestaande wijk in Lelystad, de tweede een werktitel van het nieuwe stadsdeel dat tussen de gevangenis, A6 en de Oostvaardersplassen gaat komen.

Tijd om de naam ZuiderC te schrappen en een nieuwe te verzinnen, vindt GroenLinks. De partij wil een andere, definitieve naam.

'ZuiderC' was altijd al een werktitel die ooit vervangen zou worden, maar duidelijk was dat de werktitel nog wel een aantal jaar gehanteerd zou worden. De eerste fase van de wijk moet in 2026 gebouwd worden, maar is pas in 2046 klaar.

Lees ook: ZuiderC moet het nieuwe stadsdeel van Lelystad worden

Ook op Facebook heerst verwarring over de vrijwel identieke namen. "Verander in ieder geval de naam!", schrijft Wendy Huisman. "We hebben al een Zuiderzeewijk. ZuiderCwijk klinkt hetzelfde en dus zeer verwarrend voor velen gok ik."

"Een onbegrijpelijke keuze", schrijft Ton ten Brinke op het platform. Hij wijst erop dat de Landerijen en de Landstrekenwijk ook al wel erg op elkaar lijken. "De namen worden steeds gekker", voegt Stacey daaraan toe.

Ontvangen met gejuich
Het voorstel van GroenLinks werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering juichend ontvangen door onder meer de PvdA, FvD, PVV, InwonersPartij en Leefbaar Lelystad. Er moet op 2 juli nog wel over gestemd worden.

Sfeerimpressie van de nieuwe wijk

Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel