Pizzeria op Urk opnieuw getroffen door brand, schade groot

URK • Wo 12 juni 2024 | 8:00 • Woensdag 12 juni 2024 | 8:00

Bij pizzeria La Cassa in het oude dorp van Urk woedde dinsdagavond een flinke brand. Volgens de brandweer is er heel veel schade.

De brand ontstond rond 23.00 uur. Er kwam veel rook vrij en volgens de brandweer was het vuur lastig te blussen. "Er was veel hitte en slecht zicht, daardoor konden we de brand slecht lokaliseren."

Toen de brandhaard ontdekt was, kon het vuur nog niet meteen gedoofd worden. Volgens de brandweer zat de brand in de verdiepingsvloer. Die moest dus opengebroken worden. "Dat veroorzaakte heel veel schade." Rond 00:30 uur was het vuur volledig geblust.

De brandweer weet nog niet hoe de brand is ontstaan.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van de pizzeria getroffen is door een brand. In 2018 was het twee keer raak bij de pizzazaak. Toen zat de zaak nog op een andere locatie op Urk. Ook in 2020 was het raak, toen vermoedelijk door de cv-ketel. In 2022 raakte het pand nog beschadigd door vuurwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel